Quiche s cuketou
80 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 2kusyCuketa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 100gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu připravíme k použití dle návodu na obalu. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata polijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Následně nakrájíme na tenké plátky. Cuketu taktéž nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a opečeme plátky cukety. Následně přidáme a trochu podusíme cibuli a česnek.
- 3Nasekáme petržel a smícháme s nastrouhaným ementálem a smetanou. Krém pak osolíme, opepříme a přidáme špetku mleté papriky.
- 4Těsto vložíme do formy na quiche, vytvarujeme a rovnoměrně posypeme cibulovo-česnekovou směsí, plátky rajčete a cukety a nakonec zalijeme smetanovým krémem.
- 5Vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.