Quinoa se zeleninovým špízem
30 min.
Ingredience
- 250gramůQuinoa
- 400gramůVývar zeleninový
- 2kusyCibule
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 2kusyPaprika červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 200gramůKukuřice
- 100gramůFazole
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme quinou s vývarem, ochutíme solí, pepřem a těsně pod bodem varu vaříme 10 minut.
- 2Mezitím pokrájíme zeleninu, cibuli, cuketu, lilek na plátky, papriku na proužky.
- 3Kousky zeleniny napícháme postupně na jehly, potřeme je olejem, posypeme tymiánem, solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme 10 minut na 180°C, aby zelenina změkla.
- 4Do hrnce s quinoou nasypeme zrnka kukuřice a fazolky. Dochutíme případně kořením dle vlastní chuti a vaříme dalších pět minut.
- 5Nakonec vmícháme petržel, rozdělíme na talíře a přiložíme zeleninové špízy. Ty ještě pokapeme octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.