Quinoa se zeleninovým špízem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce dáme quinou s vývarem, ochutíme solí, pepřem a těsně pod bodem varu vaříme 10 minut.
  • 2
    Mezitím pokrájíme zeleninu, cibuli, cuketu, lilek na plátky, papriku na proužky.
  • 3
    Kousky zeleniny napícháme postupně na jehly, potřeme je olejem, posypeme tymiánem, solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme 10 minut na 180°C, aby zelenina změkla.
  • 4
    Do hrnce s quinoou nasypeme zrnka kukuřice a fazolky. Dochutíme případně kořením dle vlastní chuti a vaříme dalších pět minut.
  • 5
    Nakonec vmícháme petržel, rozdělíme na talíře a přiložíme zeleninové špízy. Ty ještě pokapeme octem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.