Račí polévka
45 min.
Ingredience
- 50gramůKarotka
- 200gramůRýže dušená
- 100gramůRak říční
- 1kusBobkový list
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůTymián čerstvý
- 50mililitrůMartell cognac
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 2litryVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.