Račí polévka

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
754 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.