Raci s rajčaty
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůRak říční
- 60gramůMáslo čerstvé
- 750gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSherry brandy
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Raky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme je, očistíme a znovu vložíme do osolené vody s octem, 1 cibulí a pepřem. Vaříme ještě 20 minut. Potom necháme raky ve vývaru zchladnout.
- 2Na másle osmahneme druhou cibuli, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a podusíme. Nakonec vložíme nakrájené račí maso a utřený česnek, podlijeme brandy a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.