Ragú polévka
85 min.
Ingredience
- 26,6gramůVejce slepičí
- 133,3gramůKvěták
- 166,6gramůTelecí maso přední
- 80gramůZelenina kořenová
- 20gramůSůl
- 66,6gramůTuk
- 0,2gramPepř černý mletý
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 13,3gramůPolévkové koření
- 6,6gramůPetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 33,3gramůStrouhanka
- 33,3gramůŽemle tuková
- 1,5litryVoda pitná
- 0,2gramMuškátový květ
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1000 mg
Cukr
547 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.
- 2Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.
- 3Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.
- 4Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- 5Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.
- 6Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.
- 7Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.
- 8Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.