Ragú polévka

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1000 mg
Cukr
547 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.
  • 2
    Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.
  • 3
    Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.
  • 4
    Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.
  • 7
    Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.
  • 8
    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.