Ragú s bramborovou kaší
80 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 0,25lžičkaSůl
- 3kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý mletý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusTymián čerstvý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůHrášek mražený
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- Na kaši
- 500gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
73 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
22 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer očistíme, opláchneme, na hrubo nastrouháme a orestujeme v kastrole na rozpáleném oleji. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme najemno a přidáme k zelenině. Po chvíli restování přidáme mleté maso a za častého míchání smažíme. Poté přidáme protlak, sůl, koření, které zabalíme do plátýnka, přidáme čerstvý rozmarýn, přilijeme část vývaru, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme zhruba 45 minut. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso udušené, vmícháme hrášek a kukuřici, kterou jsme slili a nechali okapat.
- 2V mezičase oloupeme brambory, opláchneme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, propasírujeme a přilijeme smetanu, rozšlehané žloutky a rozpuštěné máslo. Smetanu přiléváme postupně, aby kaše nebyla příliš řídká.
- 3Z udušeného ragú vyjmeme koření včetně rozmarýnu, směs rozprostřeme v zapékací míse a překryjeme kaší (nejlépe se pracuje pomocí cukrářského sáčku). V troubě předehřáté na 230 °C zapékáme zhruba 20 – 25 minut, až kaše zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.