Ragú s chřestem a krevetami
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 6kusůCibulka jarní
- 250gramůHrášek
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKerblík
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku a česnek omyjeme a očistíme. Chřest také omyjeme a očistíme. Lusky hrášku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Krevety omyjeme a očistíme.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek a krevety na něm asi 3 minuty opékáme. Krevety vyndáme a odložíme stranou. Poté přidáme chřest, sladké lusky a cibulku a restujeme ještě dalších 5 minut. Přilijeme víno, 100 ml smetany a přidáme zpět krevety. Osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme ještě 5 minut povařit.
- 3Kerblík opláchneme a ze zbylé smetany, citronové šťávy, kerblíku a špetky soli uděláme ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.