Ragú z čerstvých hříbků
40 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 50mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůDemi glace
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
414 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat.
- 2Potom přidáme omáčku demi glace, osolíme, opepříme a ještě jednou provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme čerstvě nasekané bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.