Ragú ze slávek
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2kilogramyMušle slávky
- 4stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej olivový
- 400mililitrůVíno bílé
- 10gramůKari koření
- 150gramůMrkev kořen
- 200gramůZakysaná smetana
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůCeler řapíkatý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci ohřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, slávky, vše zalijeme vínem. Přikryté podusíme asi 8 minut při vyšší teplotě, pak vyjmeme maso z lastur, zavřené slávky vyhodíme. Maso dáme stranou. Vývar procedíme do menšího hrnce, vmícháme smetanu a kari, 3 minuty provaříme. Okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou. Očištěný řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do omáčky. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, všechno při vysoké teplotě prudce 5 minut povaříme. Přidáme slávky a prohřejeme, dochutíme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.