Rajčata a brambory zapékané se šalvějí
40 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 125gramůSýr Gouda 45%
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka.
- 2Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji.
- 3Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.