Rajčata a brambory zapékané se šalvějí

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka.
  • 2
    Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji.
  • 3
    Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky.
  • 4
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.