Rajčata plněná celerovou směsí
15 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 200gramůSýr Čedar
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůJogurt bílý
- 100gramůMajonéza
- 20gramůPetržel - nať
- 1kilogramRajčata
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Na ozdobení
- Na zálivku
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůCibulka jarní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer jemně nastrouháme do misky. Přidáme strouhaný sýr, očištěnou omytou mrkev a bez jádřinců na kousky rozkrájené jablko. Vše pokapeme citrónovou šťávou, pocukrujeme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt, majonézu, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny ještě promícháme.
- 2Rajčata omyjeme, odřízneme z nich vršky a naplníme je připravenou náplní. Odříznuté vršky opět položíme na povrch rajčat a podle porcí je rozdělíme na jednotlivé studené talíře.
- 3Do smetany nakrájíme zelenou část jarní cibulky, promícháme a každé rajče přelijeme. Nakonec talíře ozdobíme na malé kousky pokrájený sýrem, pokapeme olejem a posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.