Rajčata plněná chřestem a houbami
50 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 250gramůChřest bílý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůPažitka
- 50gramůSýr Čedar
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůRýže dušená
- 50gramůRajčatová pasta
- 20gramůTuk
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata na vršku seřízneme, vydlabeme semínka a většinu dužiny, necháme jen dužinu pod slupkou. Očištěný chřest nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, pažitku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme chřest, žampiony a krátce orestujeme. Chřest se žampiony nasypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme sýr, pažitku, dušenou rýži, rajčatovou pastu, vše důkladně promícháme. Touto směsí naplníme rajčata, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
- 2Plněná rajčata upravíme na servírovací talíř a ještě teplá podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.