Rajčata plněná kuskusem a fetou
30 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 8lžicKuskus
- 2decilitryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusLimetka
- 100gramůSýr Feta
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuskus nasypeme do hrnce, zalijeme stejným objemem vody, promícháme, přiklopíme a necháme odstát.
- 2Rajčata omyjeme studenou vodou, odřízneme z nich vršky a vydlabeme dužinu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
- 3Kuskus pokapeme šťávou z limetky a promícháme s polovinou vydlabané rajčatové dužiny, prolisovaným česnekem, sýrem a petrželkou, vše podle chuti opepříme a osolíme.
- 4Směsí naplníme vydlabaná rajčata a dáme v žáruvzdorné míse zapékat na přibližně asi 15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia.
- 5Plněná zapečená rajčata podáváme horká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.