Rajčata plněná masem a smetanou
50 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové maso mleté
- 100gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 800gramůRajčata
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůTvaroh tvrdý
- 30gramůKopr čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na 2 lžících másla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mleté maso a orestujeme 3 minuty. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhanku. Připravenou směsí naplníme seříznutá vydlabaná rajčata a rozložíme je do máslem(2lžc.) vymazané misky.
- 2V míse smícháme nastrouhaný tvaroh, zbylou dužinu z vydlabaných rajčat, smetanu a nasekaný kopr. Vzniklou omáčkou přelijeme každé rajče a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.