Rajčata plněná tvarohovou nádivkou
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200 °C.
- 2Rajčata omyjeme a ukrojíme z nich vrchní část, čímž vytvoříme víčko. Lžičkou z rajčat vybereme hmotu se semínky až na dužninu. Odkrojená víčka z rajčat pokrájíme na drobné kostičky.
- 3Nadrobno nasekáme bazalku a vmícháme ji do tvarohu. Přidáme ke směsi 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, prolisovaný stroužek česneku, žloutky a drobné kostičky z víček rajčat. Směs opepříme, osolíme a pečlivě promícháme.
- 4Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do tvarohové hmoty.
- 5Vnitřky rajčat osolíme a opepříme a plníme je připravenou tvarohovou směsí. Na povrchu zasypeme parmezánem.
- 6Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy vymazané rozpuštěným máslem. Zapékáme 15 minut při teplotě 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.