Rajčata plněná žampiony
55 min.

Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 4kusyRajčata
- 4lžičkyOlej olivový
- 280gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekVývar zeleninový
- 1lžíceSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z rajčat seřízneme část se stopkou a odložíme. Ze zbývající části opatrně vybereme lžičkou semínka s dužninou, nakrájíme je, dáme do misky a smícháme se lžičkou bazalky.
- 2Vydlabaná rajčata obrátíme a necháme z nich vytéct šťávu.
- 3Na pánvi rozehřejeme 3 lžičky olivového oleje, přidáme cibuli, česnek, žampiony, petrželku a zbytek bazalky, opepříme, přikryjeme pokličkou a zahříváme na mírném ohni 2 minuty.
- 4Potom pokličku odstraníme a opékáme ještě 10 minut.
- 5Mezitím přivedeme v kastrolu k varu zeleninový vývar a svaříme ho asi na čtvrtinu.
- 6Přimícháme rajčatovou dužninu a vaříme do zhoustnutí ještě asi 4 minuty. Hmotu protlačíme sítem a přidáme do žampionové směsi. Přimícháme parmezán.
- 7Vydlabaná rajčata postavíme otvorem nahoru do zapékací misky a osolíme. Rozdělíme do nich náplň a přiklopíme je seříznutými vršky. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celia 15 minut.
- 8Pečená rajčata zdobíme snítkami bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.