Rajčata plněná žampiony

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rajčat seřízneme část se stopkou a odložíme. Ze zbývající části opatrně vybereme lžičkou semínka s dužninou, nakrájíme je, dáme do misky a smícháme se lžičkou bazalky.
  • 2
    Vydlabaná rajčata obrátíme a necháme z nich vytéct šťávu.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme 3 lžičky olivového oleje, přidáme cibuli, česnek, žampiony, petrželku a zbytek bazalky, opepříme, přikryjeme pokličkou a zahříváme na mírném ohni 2 minuty.
  • 4
    Potom pokličku odstraníme a opékáme ještě 10 minut.
  • 5
    Mezitím přivedeme v kastrolu k varu zeleninový vývar a svaříme ho asi na čtvrtinu.
  • 6
    Přimícháme rajčatovou dužninu a vaříme do zhoustnutí ještě asi 4 minuty. Hmotu protlačíme sítem a přidáme do žampionové směsi. Přimícháme parmezán.
  • 7
    Vydlabaná rajčata postavíme otvorem nahoru do zapékací misky a osolíme. Rozdělíme do nich náplň a přiklopíme je seříznutými vršky. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celia 15 minut.
  • 8
    Pečená rajčata zdobíme snítkami bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.