Rajčata s červenou řepou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z červené řepy oloupeme slupku, bulvu nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, vyřízneme zelené zbytky po stopkách a pokrájíme na kostky o hraně přibližně 1 centimetr.
  • 2
    Ve woku rozpálíe olej a opečeme na něm semínka římského kmínu. Z cibule a česneku odstraníme slupky, nasekáme je na jemno, přisypeme ke kmínu a opečeme. Posypeme moukou, opepříme, promícháme a osmahneme.
  • 3
    Do woku přidáme kostky červené řepy a rajčat, přilijeme 250 ml vody a vsypeme kávovou lžičku soli. Počkáme, až směs začne vřít, pak ztlumíme plamen, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut vařit. Nakonec zdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.