Rajčata s červenou řepou
60 min.
Ingredience
- 400gramůČervená řepa
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej sezamový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z červené řepy oloupeme slupku, bulvu nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, vyřízneme zelené zbytky po stopkách a pokrájíme na kostky o hraně přibližně 1 centimetr.
- 2Ve woku rozpálíe olej a opečeme na něm semínka římského kmínu. Z cibule a česneku odstraníme slupky, nasekáme je na jemno, přisypeme ke kmínu a opečeme. Posypeme moukou, opepříme, promícháme a osmahneme.
- 3Do woku přidáme kostky červené řepy a rajčat, přilijeme 250 ml vody a vsypeme kávovou lžičku soli. Počkáme, až směs začne vřít, pak ztlumíme plamen, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut vařit. Nakonec zdobíme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.