Rajčata s olivami a ovčím sýrem
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOlivy černé
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRajčata Cherry
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4kusyTymián čerstvý
- 3lžíceOlivy nakládané
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, osušíme a stopky odřízneme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
- 2Rajčata, sýr, olivy, česnek a lístky tymiánu promícháme a dáme do čisté skleněné nebo keramické nádoby.
- 3Rozšleháme olivový olej, sůl a pepř a nalijeme na ochucená rajčata v nádobě. Rajčata nálevem zcela zakryjeme. Necháme na chladném místě rozležet nejméně 2 dny.
- 4Před podávání rajčata okořeníme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.