Rajčata s rýží
50 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 200gramůRýže loupaná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 2kusyCibule
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a za stálého míchání osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a přilijeme vývar. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku a podle chuti osolíme. Zvolna povaříme 10 minut a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.