Rajčata z Languedoku

23 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velká zralá rajčata překrojíme na půlku, osolíme a obrácená je necháme asi 1 - 2 hodiny vysušit v hrnci. Poté je omyjeme a vydlabeme z nich všechnu dužinu.
  • 2
    Olej smícháme s utřeným česnekem a směsí potřeme obě strany bílého chleba, aby změkl. Chléb i bylinky rozsekáme a promícháme. Směs vtlačíme do rajčat, pokapeme zbylou směsí oleje a česneku.
  • 3
    Rajčata přendáme do zapékací mísy a necháme asi 5 minut na grilu při nízké teplotě zapéct. Poté teplotu zvýšíme, aby rajčata na povrchu trochu zezlátla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.