Rajčata zapečená s česnekem a sýrem
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Omytou bazalku najemno nasekáme a část lístků ponecháme na ozdobu. Bazalku smícháme s prolisovaným česnekem.
- 2Plochou zapékací mísu vymažeme lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní část rajčatových plátků, mírně osolíme a opepříme, posypeme částí bazalky s česnekem a trochou nastrouhaného sýru. Postup opakujeme do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr.
- 3Pokrm zakapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme zbylými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.