Rajčata zapečená s těstovinami
80 min.
Ingredience
- Postup
- 8kusůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 125gramůTěstoviny konzumní
- 8kusůOlivy černé
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceBazalka
- 60gramůSýr Parmezán
- 0,2lžičkaPepř černý mletý
- 0,2lžičkaSůl
- Příprava
- Servírování
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava: v hlubším plechu na pečení nebo ve větší zapékací míse rozetřeme dvě lžíce olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
- 2Postup: z osmi velkých a pevných rajčat seřízneme vršky i se zbytkem stopky tak, abychom rajata mohli naplnit a i s náplní uzavřít, vydlabaná rajčata postavíme na utěrku (nejlépe papírovou) dnem vzhůru, aby z nich vykapala šťáva.
- 3Vydlabanou dužinu se semeny necháme lehce oschnout. Ve vroucí vodě, kterou jsme ochutili solí a lžící olivového oleje, uvaříme těstoviny do měkka (těstoviny Ditalini vaříme 10 minut). Uvařené těstoviny zcedíme, necháme na sítku okapat a vychladnout. Sýr Parmezán nastrouháme, olivy vypeckujeme a pokrájíme je nadrobno. Do vychlazených těstovin vmícháme oschlou rajčatovou dužinu, nastrouhaný sýr, nasekanou bazalku, petrželku, směs ochutíme solí, pepřem a čtyřmi lžícemi olivového oleje. Touto náplní vyplníme okapáním vysušená rajčata a přiklopíme odříznutými vršky.
- 4Rajčata i s náplní vyrovnáme do připravené pečicí nádoby, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 5Servírování: upečená rajčata necháme vychladnout, servírujeme je posypaná sekanou bazalkou jako pohoštění nebo jako vydatnou svačinu dětem i dospělým.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.