Rajčata zapečená s těstovinami

80 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: v hlubším plechu na pečení nebo ve větší zapékací míse rozetřeme dvě lžíce olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
  • 2
    Postup: z osmi velkých a pevných rajčat seřízneme vršky i se zbytkem stopky tak, abychom rajata mohli naplnit a i s náplní uzavřít, vydlabaná rajčata postavíme na utěrku (nejlépe papírovou) dnem vzhůru, aby z nich vykapala šťáva.
  • 3
    Vydlabanou dužinu se semeny necháme lehce oschnout. Ve vroucí vodě, kterou jsme ochutili solí a lžící olivového oleje, uvaříme těstoviny do měkka (těstoviny Ditalini vaříme 10 minut). Uvařené těstoviny zcedíme, necháme na sítku okapat a vychladnout. Sýr Parmezán nastrouháme, olivy vypeckujeme a pokrájíme je nadrobno. Do vychlazených těstovin vmícháme oschlou rajčatovou dužinu, nastrouhaný sýr, nasekanou bazalku, petrželku, směs ochutíme solí, pepřem a čtyřmi lžícemi olivového oleje. Touto náplní vyplníme okapáním vysušená rajčata a přiklopíme odříznutými vršky.
  • 4
    Rajčata i s náplní vyrovnáme do připravené pečicí nádoby, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 5
    Servírování: upečená rajčata necháme vychladnout, servírujeme je posypaná sekanou bazalkou jako pohoštění nebo jako vydatnou svačinu dětem i dospělým.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.