Rajčata zapékaná s bramborami a šalvějí

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka, slijeme je a po prochladnutí oloupeme. Rajčata omyjeme a spolu s bramborami je nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.
  • 2
    Čerstvou šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme. V pánvi rozpálíme olej a lístky na něm zprudka osmahneme.
  • 3
    Kolečka brambor, rajčat a cibule urovnáme do vymaštěného pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olejem ochucených šalvějí. Můžeme přidat i šalvějové lístky.
  • 4
    Pokrm posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.