Rajčata zapékaná s bramborami a šalvějí
65 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 2kusyCibule
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka, slijeme je a po prochladnutí oloupeme. Rajčata omyjeme a spolu s bramborami je nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.
- 2Čerstvou šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme. V pánvi rozpálíme olej a lístky na něm zprudka osmahneme.
- 3Kolečka brambor, rajčat a cibule urovnáme do vymaštěného pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olejem ochucených šalvějí. Můžeme přidat i šalvějové lístky.
- 4Pokrm posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.