Rajčato-lilková fusilli
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 4kusyRajčata
- 1kusČesnek
- 20gramůBazalka
- 20gramůSýr Parmezán
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z lilků odstraníme slupku, poté je pokrájíme je na kostky o hraně přibližně 1 centimetr. Připravíme pánev, na které rozpálíme polovinu celkového množství oleje. Na rozehřátý olej vložíme prolisovaný stroužek česneku a vsypeme kostičky lilku. Smažíme, dokud není zelenina měkká, potom ji vyjmeme z pánve.
- 2Rajčata vložíme do mísy, spaříme je vařící vodou, oloupeme slupky, rozkrojíme a odstraníme jadérka. Nakonec pokrájíme rajčata na kostičky stejné velikosti jako lilky.
- 3Na pánvi rozehřejeme zbylou část oleje, vložíme na něj kostičky z rajčat, za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, zasypeme bazalkou.
- 4Mezitím, co se zelenina smaží ve větším hrnci, ovedeme osolenou vodu do varu a uvaříme těstoviny Fusilli podle návodu. Poté z nich slijeme vodu, lehce je smícháme s lilky a rajčaty. Nakonec zasypeme strouhaným Parmezánem, opepříme a ještě znovu promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.