Rajčato-lilková fusilli

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z lilků odstraníme slupku, poté je pokrájíme je na kostky o hraně přibližně 1 centimetr. Připravíme pánev, na které rozpálíme polovinu celkového množství oleje. Na rozehřátý olej vložíme prolisovaný stroužek česneku a vsypeme kostičky lilku. Smažíme, dokud není zelenina měkká, potom ji vyjmeme z pánve.
  • 2
    Rajčata vložíme do mísy, spaříme je vařící vodou, oloupeme slupky, rozkrojíme a odstraníme jadérka. Nakonec pokrájíme rajčata na kostičky stejné velikosti jako lilky.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme zbylou část oleje, vložíme na něj kostičky z rajčat, za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, zasypeme bazalkou.
  • 4
    Mezitím, co se zelenina smaží ve větším hrnci, ovedeme osolenou vodu do varu a uvaříme těstoviny Fusilli podle návodu. Poté z nich slijeme vodu, lehce je smícháme s lilky a rajčaty. Nakonec zasypeme strouhaným Parmezánem, opepříme a ještě znovu promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.