Rajčatová kaše s korýši
55 min.
Ingredience
- 200gramůGarnát obecný
- 400gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 60gramůCeler řapíkatý
- 1kusBobkový list
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 1kusCibule
- 60gramůBazalka
- 1kusMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Spaříme rajčata, nasekáme nahrubo. Omyjeme petrželku, bazalku a mrkev, kterou oškrábeme, očistíme celer, oloupeme cibuli. Připravenou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky mrkev a celer, nakrájíme půlku cibule, druhou půlku nasekáme.
- 2Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petrželku, bobkový a šalvějový list, půl svazečku bazalky, pokrájenou cibuli, vodu uvedeme do varu. Osolíme a zeleninu vaříme zeleninu 20 minut.
- 3Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou půlku cibule. Přidáme nasekaná rajčata a podusíme 2-3 minuty. Vše propasírujeme sítem a povaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 10 minut. Osolíme rajčata a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- 4Ocásky garnátů smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Rajčatovou kaši rozdělíme do talířů. Do středu dáme po části ocásků garnátů a ozdobíme zbývající bazalkou. Hotový pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.