Rajčatová omáčka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na horkém tuku osmahneme oloupanou a na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme divoké koření, rozlámanou skořici, přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání povaříme.
  • 3
    Omáčku osolíme, přidáme cukr, ocet a máslo, přecedíme a provaříme.
  • 4
    Rajčatovou omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.