Rajčatová omáčka
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 80gramůTuk
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1,5gramyPepř černý celý
- 1gramNové koření celé
- 0,5gramBobkový list
- 1gramSkořice mletá
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSůl
- 70gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na horkém tuku osmahneme oloupanou a na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme divoké koření, rozlámanou skořici, přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
- 2Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání povaříme.
- 3Omáčku osolíme, přidáme cukr, ocet a máslo, přecedíme a provaříme.
- 4Rajčatovou omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.