Rajčatová omáčka nezahuštěná
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůPetržel kořen
- 750gramůRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceOlej stolní
- 50gramůCeler bulvový
- 2kusyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli spolu se zeleninou si očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu nastrouháme na jemném struhadle.
- 2Všechnu zeleninu budeme dusit na oleji.
- 3Jakmile je zelenina dušená, přidáme omytá a nakrájená rajčata, rozsekaný česnek, petrželovou nať nakrájenou nadrobno. Vše osolíme, opepříme a necháme dusit tak dlouho, až je vše dostatečně měkké a omáčka zahoustlá.
- 4Omáčku podáváme s rýží nebo s těstovinami a posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.