Rajčatová omáčka s mozzarellou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji orestujeme najemno nasekanou šalotku. Jakmile šalotka zhnědne, přidáme nasekaný česnek a zlehka opečeme.
  • 2
    Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata zbavená slupek a zrníček a přivedeme k varu. Vroucí rajčata zalijeme octem, vínem a zeleninovým vývarem. Nakonec zlehka přimícháme mozzarellu. Celou směs na mírném plameni vaříme do lehkého zhoustnutí.
  • 3
    Jakmile omáčka zlehka zhoustne, zahustíme ještě rajčatovým protlakem. Ochutíme bazalkou, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.