Rajčatová omáčka s mozzarellou
40 min.
Ingredience
- 4mililitryBalsamico ocet
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusŠalotka
- 250gramůRajčata
- 200mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMozzarella
- 1stroužekČesnek
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramBazalka
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji orestujeme najemno nasekanou šalotku. Jakmile šalotka zhnědne, přidáme nasekaný česnek a zlehka opečeme.
- 2Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata zbavená slupek a zrníček a přivedeme k varu. Vroucí rajčata zalijeme octem, vínem a zeleninovým vývarem. Nakonec zlehka přimícháme mozzarellu. Celou směs na mírném plameni vaříme do lehkého zhoustnutí.
- 3Jakmile omáčka zlehka zhoustne, zahustíme ještě rajčatovým protlakem. Ochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.