Rajčatová polévka s čedarem
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCibule
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 500gramůRajčata
- 40gramůRýže dušená
- 50gramůSýr Čedar
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramNové koření mleté
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer s petrželí nastrouháme nahrubo, čedar nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, celer, petržel, osmahneme, přidáme mouku, orestujeme, do hrnce nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, podusíme ve vlastní šťávě, později přilijeme vodu a vaříme doměkka. Rajčata by se měla téměř rozvařit. Nakonec vmícháme dušenou rýži a odstavíme. Polévku nalijeme do polévkových misek a posypeme strouhaným čedarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.