Rajčatová polévka s ricottovými nočky
40 min.

Ingredience
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 1decilitrMléko polotučné
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 80gramůProtlak rajčatový
- 100gramůSýr Ricotta
- 0,5kusRohlíky bílé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit.
- 2Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
- 3Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.