Rajčatová polévka se sýrem feta
15 min.
Ingredience
- 400mililitrůRajčatová šťáva
- 60gramůRajčatová pasta
- 200gramůPaprika červená
- 150gramůOkurka salátová
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůSýr Feta
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme nahrubo. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme také nahrubo. Sýr feta nakrájíme na kostičky. Do mixéru nalijeme rajčatovou šťávu, přidáme česnek, rajčatovou pastu, papriky, okurku, sůl, pepř, zakápneme panenským olejem a rozmixujeme dohladka.
- 2Polévku nalijeme do polévkových misek, posypeme sýrem feta a před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.