Rajčatová rýže s Fetou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicOlej rostlinný
- 300gramůRýže loupaná
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSýr Feta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Očištěné papriky pokrájíme na kousky.
- 3V pánvi na zbylém rozehřátém oleji opékáme papriky 5 minut, vyjmeme je a spolu s rajčaty vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky, pokrm upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.