Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi
25 min.
Ingredience
- 2plátkyChléb toastový
- 5lžicOlej olivový
- 1kusChilli paprička sušená
- 160mililitrůVíno červené
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBazalka
- 4stroužkyČesnek
- 0,5šálekMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.
- 3Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.