Rajčatový koláč s olivami
75 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 140gramůProtlak rajčatový
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaCukr krupice
- 125gramůMozzarella
- 90gramůOlivy černé
- makový korpus
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMáslo čerstvé
- 90gramůMák - semena
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mouku zpracujeme s máslem, mákem, cukrem, solí a pepřem na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a nadrcený česnek 3-5 minut. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, nasekanou bazalku a cukr. Směs podle chuti osolíme, opepříme a podusíme 5-7 minut do zhoustnutí.
- 3Těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 30cm. Okraje trochu vytáhneme a dno propícháme vidličkou. Korpus předpékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia 15 minut.
- 4Potom na korpus rozprostřeme vychladlou rajčatovou náplň, posypeme nastrouhaným sýrem, olivami a pečeme ještě 15-20 minut.
- 5Koláč ozdobíme nasekanou bazalkou a můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.