Rajčatový koláč se slaninou
80 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 30mililitrůVoda pitná
- 1000gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250gramůCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 15gramůOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůPetržel - nať
- 150gramůCuketa
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2stroužkyČesnek
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, vodu, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležet.
- 2Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky tymiánu posekáme najemno, cukety nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a částečně rozškvaříme. Slaninu vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku s tymiánem, cuketu, sůl, pepř a dusíme do zhoustnutí. Z těsta vyválíme plát, propícháme vidličkou, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut. Poklademe rajčatovou náplní z pánve, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.