Rajčatový koláč se špenátem a Nivou
50 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůŠunka dušená
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- těsto
- 300gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,5špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z polohrubé mouky, másla, vejce a špetky soli vypracujeme těsto. Rozválíme je na plát, vyložíme jím koláčovou formu a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapečeme. Potom těsto poklademe omytými, nadrobno nakrájenými rajčaty, spařeným, nakrájeným špenátem, plátky šunky a očištěnými, nakrájenými žampiony. Zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou a znovu zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.