Rajčatový krém s bramborami

35 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a pokrájíme nahrubo.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme rajčata, brambory, podlijeme vodou, podusíme. Rozmixujeme na kaši, doplníme vodou, osolíme, opepříme a podle chuti osladíme.
  • 3
    Polévka by měla mít hladkou krémovou konzistenci.
  • 4
    Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.