Rajčatový salát s brambory a švédskou majonézou
40 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžícePetržel - nať
- Na vaření v páře
- 4litryVoda pitná
- Švédská majonéza
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 3,2decilitryOlej olivový
- 4lžíceVoda pitná
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
67 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory stejné velikosti omyjeme, dáme do rendlíku s 6 dl vody a uvaříme je do měkka. Scedíme je, vychlazené pokrájíme na plátky a vložíme do mísy.
- 2Připravíme švédskou majonézu: do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu. Do hrnce posadíme kotlík (nebo misku), vložíme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici. Metličkou vše rozšleháme, poté za stálého šlehání budeme přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody. Majonézu vložíme do misky, zakryjeme a necháme vychladnout.
- 3Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na osminky, přidáme k bramborům. Salát zlehka promícháme, přidáme švédskou majonézu, dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.