Rajčatový salát s jehněčími plátky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Rajčata a tymián rozložíme na pečící plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 15 minut. Plech vyndáme z trouby, rajčata necháme vychladnout a potom je smícháme s pomerančovou šťávou.
  • 3
    Jehněčí plátky osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na větší kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, zbytek tymiánu a plátky masa zprudka opečeme. Nakonec přidáme mandlové hoblinky. Pánev sundáme ze sporáku a maso necháme chvíli odpočívat.
  • 4
    Maso nakrájíme na tenké proužky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a přimícháme do rajčatového salátu, který podáváme s plátky masa a opečenou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.