Rajčatový salát s jehněčími plátky
45 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata Cherry
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžičkyOlej olivový
- 4lžícePomerančová šťáva
- 200gramůJehněčí maso
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 10gramůMandle
- 1kusBazalka
- 4kusyBageta
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Rajčata a tymián rozložíme na pečící plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 15 minut. Plech vyndáme z trouby, rajčata necháme vychladnout a potom je smícháme s pomerančovou šťávou.
- 3Jehněčí plátky osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na větší kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, zbytek tymiánu a plátky masa zprudka opečeme. Nakonec přidáme mandlové hoblinky. Pánev sundáme ze sporáku a maso necháme chvíli odpočívat.
- 4Maso nakrájíme na tenké proužky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a přimícháme do rajčatového salátu, který podáváme s plátky masa a opečenou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.