Rajská cibulová omáčka k pórku

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme a odkrojíme tmavě zelené listy. Důkladně omyjeme a v malém množství osolené vody vaříme 8-10 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.
  • 2
    Okapaný pórek rozložíme do zapékací mísy, polijeme jej máslem. Posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem, uchováme v teple.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Spolu s česnekem, koriandrovými semeny a bobkovými listy krátce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a nezakryté vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Odstraníme tvrdé koření. Omáčkou přelijeme pórek a v troubě krátce zahřejeme. Posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.