Rajská cibulová omáčka k pórku
35 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 10gramůMed včelí
- 600gramůPórek
- 5gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 30mililitrůOlej olivový
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůSýr Parmezán
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 3gramyMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a odkrojíme tmavě zelené listy. Důkladně omyjeme a v malém množství osolené vody vaříme 8-10 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.
- 2Okapaný pórek rozložíme do zapékací mísy, polijeme jej máslem. Posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem, uchováme v teple.
- 3Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Spolu s česnekem, koriandrovými semeny a bobkovými listy krátce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a nezakryté vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Odstraníme tvrdé koření. Omáčkou přelijeme pórek a v troubě krátce zahřejeme. Posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.