Rajská omáčka ke špagetám
35 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 5gramůSůl
- 1kilogramRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaMed včelí
- 20gramůBylinky čerstvé - svazek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůSýr Parmezán
- 50gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme, vložíme do ní špagety a uvaříme je al dente.
- 2V horkém oleji osmažíme cibuli a česnek. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky, rozčtvrtíme je a spolu s rajčatovým protlakem a bobkovým listem přidáme k cibuli. Zakryjeme pokličkou, vaříme 5 minut. Během této doby několikrát promícháme. Vidličkou vylovíme rajčatové slupky. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud není krémová. Ochutíme solí, pepřem, medem, balzamikovým octem a nasekanými bylinkami.
- 3Špagety slijeme, promícháme s máslem, přelijeme omáčkou. Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.