Rajská omáčka ke špagetám

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvedeme do varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme, vložíme do ní špagety a uvaříme je al dente.
  • 2
    V horkém oleji osmažíme cibuli a česnek. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky, rozčtvrtíme je a spolu s rajčatovým protlakem a bobkovým listem přidáme k cibuli. Zakryjeme pokličkou, vaříme 5 minut. Během této doby několikrát promícháme. Vidličkou vylovíme rajčatové slupky. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud není krémová. Ochutíme solí, pepřem, medem, balzamikovým octem a nasekanými bylinkami.
  • 3
    Špagety slijeme, promícháme s máslem, přelijeme omáčkou. Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.