Rajská omáčka s kapary k lososovi
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCitrony
- 80gramůKapary
- 1stroužekČesnek
- 800gramůRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 100gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 10gramůPepř černý mletý
- 600gramůLosos - filety
- 100mililitrůLimetková šťáva
- 60gramůPetržel - nať
- 50gramůProtlak rajčatový
- 140mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.
- 2V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary.
- 3Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.