Rajská omáčka s kapary k telecím játrům
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůJátra telecí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCiabatta
- 50gramůŠunka parmská
- 30mililitrůOlej olivový
- 500gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2kusyBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůKapary
- 60gramůKečup
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůRoketa
- 2stroužkyČesnek
- 2kusySardelové řezy
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
54 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na proužky. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme nepříliš pevný sníh a smícháme jej se žloutkem. Nastrouháme ciabattu. Rozpálíme dostatečné množství přepuštěného másla, játra namočíme do vaječné směsi a zlehka je obalíme ve strouhance. Osmažíme je dokřupava a odložíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
- 2Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej a zprudka v něm osmažíme česnek, cibuli a šunku. Přidáme rajčata, bobkový list, tymián a kečup a svaříme na krémovou omáčku. Opláchneme sardelky a nasekáme je najemno, stejně jako chilli papričku. Vše přidáme do omáčky, přimícháme kapary a dochutíme pepřem. Roketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Vmícháme ji do omáčky a podáváme s opečenými játry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.