Rajská omáčka s kapary k telecím játrům

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
54 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nakrájíme na proužky. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme nepříliš pevný sníh a smícháme jej se žloutkem. Nastrouháme ciabattu. Rozpálíme dostatečné množství přepuštěného másla, játra namočíme do vaječné směsi a zlehka je obalíme ve strouhance. Osmažíme je dokřupava a odložíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
  • 2
    Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej a zprudka v něm osmažíme česnek, cibuli a šunku. Přidáme rajčata, bobkový list, tymián a kečup a svaříme na krémovou omáčku. Opláchneme sardelky a nasekáme je najemno, stejně jako chilli papričku. Vše přidáme do omáčky, přimícháme kapary a dochutíme pepřem. Roketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Vmícháme ji do omáčky a podáváme s opečenými játry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.