Rajská omáčka Saoussoum crut
30 min.

Ingredience
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.
- 2K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.
- 3Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.
- 4Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.