Rajská omáčka Saoussoum crut

30 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.
  • 2
    K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.
  • 3
    Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.
  • 4
    Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.