Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaOlej olivový
- 1hrstBazalka
- 1kilogramRajčata
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem.
- 3Rýži propláchneme vodou a přisypeme k zelenině. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a cukr. Za občasného zamíchání 20 minut povaříme.
- 4Vmícháme do polévky smetanu a případně ještě dochutíme.
- 5Polévku na talíři ozdobíme nahrubo nakrájenými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 3. 2016
Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží
Polévka byla výborná. S rýží jsem ještě nedělala. Děti si pochutnaly. Díky za tip 🙂