Rajská polévka s kapucínským hráškem

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1349 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
99 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. 400 g rajčat omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté tymiánové lístky pokrájíme nadrobno. Hrášek z konzervy scedíme.
  • 2
    V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, která osolíme, ochutíme pepřem, hnědým cukrem a chilli.
  • 3
    Podušenou směs dáme do mixeru a jemně ji rozmixujeme.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 8 dl jehněčího vývaru s 2 dl bílého vína, přimícháme rozmixovanou směs a vaříme 5 minut. Přidáme scezený sterilovaný hrášek, bylinky, promícháme, dochutíme solí a podáváme.
  • 5
    Jehněčí masový vývar [28495]:
  • 6
    Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme znovu vařit s 1.5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné, omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.
  • 7
    Mezitím očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.
  • 8
    V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.
  • 9
    Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru.
  • 10
    Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat s nakrájenými plátky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.