Rajská polévka s krůtím masem a krupkami

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso.
  • 2
    Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou.
  • 3
    Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.