Rajská polévka s krůtím masem a krupkami
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 450gramůKrůtí prsa
- 3kusyCeler řapíkatý
- 60gramůJečné kroupy
- 60gramůČočka jedlá
- 3kusyMrkev kořen
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso.
- 2Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou.
- 3Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.