Rajská polévka z čerstvých rajčat
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 650gramůRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 55gramůTěstoviny Conchiglie
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- 2Ve velkém hrnci na oleji na mírném plameni dusíme asi čtyřicet pět minut na čtvrtky pokrájenou cibuli, rajčata a na plátky nakrájený česnek a hrubě nasekaný jeden řapík celeru. Zeleninu občas promícháme.
- 3Hotovou směs rozmixujeme a propasírujeme do dalšího hrnce. Směs smícháme s vývarem, když se začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dalších asi deset minut. Polévku osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.