Rassolnik leningradský

85 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a spolu s cibulí a okurkami nakrájíme na nudličky. Kopr a petrželovou nať drobně nasekáme.
  • 2
    Na másle osmažíme mrkev s cibulí dozlatova.
  • 3
    Propláchnuté a okapané kroupy dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Poté kroupy scedíme a vložíme do vroucího vývaru spolu se solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 40 minut. V polovině varu do polévky propasírujeme usmaženou mrkev s cibulí, brambory, okurky a petrželovou nať s koprem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.