Rassolnik leningradský
85 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 300gramůOkurky nakládané
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1litrHovězí vývar základní
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na kroupy
- 150gramůKroupy ječné
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a spolu s cibulí a okurkami nakrájíme na nudličky. Kopr a petrželovou nať drobně nasekáme.
- 2Na másle osmažíme mrkev s cibulí dozlatova.
- 3Propláchnuté a okapané kroupy dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Poté kroupy scedíme a vložíme do vroucího vývaru spolu se solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 40 minut. V polovině varu do polévky propasírujeme usmaženou mrkev s cibulí, brambory, okurky a petrželovou nať s koprem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.