Rassolnik z ledvinek
110 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové ledvinky
- 4litryVoda pitná
- 3lžíceKrupky trhané
- 3kusyOkurky nakládané
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 3kusyBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 300mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřové ledvinky zbavíme tuku a žilek, dobře je propereme, zalijeme je litrem vody, půl hodiny je povaříme a pak nakrájíme na kousky.
- 2Mezitím si připravíme krupky. Nejprve je propláchneme studenou vodou, potom vařící a v té je necháme půl hodiny spařit, při čemž dvakrát vodu vyměníme. Větší nakládané okurky nakrájíme na kousky, zalijeme je 150 ml vařící vody, 5 minut povaříme, přilijeme 150 ml okurkového nálevu a ještě 10 minut vaříme.
- 3Nakrájené předvařené ledvinky vhodíme do 1,5 l vařící vody, vaříme půl hodiny, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, menší celer, petržel a spařené krupky, za dalších 10 minut na kostky nakrájené brambory a nasekanou cibulku.
- 4Když jsou brambory měkké, přidáme okurky i s nálevem, polévku osolíme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem a ještě 15 minut povaříme. Nakonec přidáme sekanou petrželku s koprem a stáhneme z ohně.
- 5Rassolnik podáváme se zakysanou smetanou, kterou přidáváme až do talířů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.